چند جاذبه عجیب در ایران
جنگل جیغ
در نزدیکیهای مشهد، جنگلی انبوه وجود دارد که به گفتهی ساکنان آن حوالی، شب هنگام صداهای وحشتآوری از آن به گوش میرسد، صداهایی که شبیه جیغ یا صوت است.
ابتدای روستای «سربرج» از توابع بخش طرقبه در نزدیکی مشهد، جنگلی انبوه دیده میشود که با تاریک شدن آسمان صداهایی از میان درختان آن به گوش میرسد که به گفتهی اهالی و غریبههایی که به آن منطقه سفر کردهاند، شبیه جیغ است.
میگویند صداها چندسالی است که به گوش میرسد و قبلا از آن خبری نبوده. اهالی معتقدند این صداها به آوای جیرجیرکها و یا زوزهی باد شباهتی ندارد، مخصوصا آنکه هنگام بلند شدن صداها، برگ درختان تکان نمیخورد تا باد را عامل آن بدانند.
برخی دیگر از ساکنان سربرج، این صدای وحشتآور را به ملخهایی نسبت میدهند که زمانی به این منطقه هجوم آوردند. هنوز بررسی روی این جنگل صورت نگرفته تا عامل وحشت اهالی و مسافران گذری مشخص شود.
سربرج، روستایی است از توابع بخش طرقبهی شهرستان مشهد که به دلیل داشتن پدیدهای وحشناک، سالانه میزبان صدها گردشگر داخلی و خارجی است. جنگل سربرج، جنگلی است در این روستا که اغلب گردشگران راه سفر را برای دیدارش در پیش میگیرند. اما اینکه در اول جادهی این جنگل، بسیاری راه برگشت را انتخاب میکنند خود داستانی جدا دارد.
روزهای این جنگل عادی و آرام است. شب هنگام اما صدایی عجیب و وحشتآور از درختان این جنگل به گوش میرسد. صدایی شبیه صوت یا جیغ که به محض تاریک شدن هوا شنیده شده و تا سپیده دم ادامه دارد.
عدهای نیز این جنگل را نفرینشده و محل سکونت اجنه میدانند. به گفتهی برخی، شیاطین و روحهای نفرینشده شب هنگام در این روستا پرسه میزنند و این اصوات دلخراش مربوط به آنها است.
درست است که در لا به لای درختان و همچنین علفزارهای اطراف آن، هجوم ملخها مشاهده میشود؛ اما گفتنی است که هیچ پدیدهی غیر طبیعی دیگری در منطقه به چشم دیده نشده است.
بهتر است راز این جنگل بازگو شود. ابراهیم عرب، دهیار روستای سربرج طرقبه میگوید:
هنگاهی که این صدا باعث ترس برخی اهالی روستا و گردشگران شد، موضوع را به بخشداری منطقه اطلاع دادیم و آنها نیز با اعزام کارشناس به این منطقه و تحقیقات ویژه اعلام کردند این صدا مربوط به نوعی خاص از جیرجیرک است که در زبان محلی به آن «کز» میگویند. در واقع سالهای پربارش که آب فراوان است و رودخانه سربرج خشک یا کم آب نمیشود، این جیرجیرکها به روستا حمله میکنند و در لابه لای درختها و گیاهان پنهان میشوند.
ممکن است بر روی هر درخت نزدیک ۳ هزار جیرجیرک بنشیند. تمام این جیرجیرکها در حاشیهی دو کیلومتری رودخانه هستند و تعداد زیاد آنها باعث شده که آواز دسته جمعیشان مانند صدای جیغ و زوزه به نظر برسد. این جیرجیرکها تا ۴۰ روز زنده هستند و بعد از بین میروند.
همچنین این جنگل در درهی رودخانهای که یکی از سرچشمههای سد طرق است قرار دارد که فصولی از سال خشک بود. اما از سالی که این صداها از جنگل شنیده میشود (۱۳۹۰)، آب رودخانه همچنان جاری و باقی است. همین امر باعث جلب توجه مردم و به تبع آن، ترس آنها از این پدیده شگفتانگیز شده است. وحشتی که میتواند گردشگران کنجکاو را به سوی خود جلب کند.
تالاب ارواح
این دریاچه که به تالاب ارواح نیز شهرت دارد در ۵ کیلومتری شمال روستای چلندر از توابع نوشهر واقع است. دریاچه در میان جنگل انبوه پهن برگ در منطقه ملا کلا قرار گرفته است. طول دریاچه در حدود ۷۰۰ متر و عرض آن ۳۰۰ متر است. در درون دریاچه درختان خشک شده ای قرار دارند که منظره جالبی ایجاد کرده اند.برای دسترسی به این دریاچه در کیلومتر ۱۲ مسیر نور به نوشهر پس از جاده ونوش، باید وارد جاده فرعی روستای چلندر و صلاح الدین کلای سفلی شد و بعد از عبور از روستا به محیط بانی خواهید رسید. بعد از انجام اقدامات اداری لازم در محیط بانی جاده شمالی را به طول ۱۰ کیلومتر ادامه دهید. پس از مشاهده تابلوی دشت و بند ممرز وارد جاده فرعی شوید. این جاده فرعی شما را به دریاچه بند ممرز ( تالاب ارواح ) خواهد رساند. توجه داشته باشید عبور از جاده فرعی نیاز به خودروهای کمک دار دارد و به دلیل بکر بودن منطقه امکان مواجهه با حیات وحش بسیار زیاد است.
جهنم دره
اگر از شهر خوی در استان آذربایجان غربی به سمت چالدران از جاده زرآباد حرکت کنید در بین راه به منطقهای خواهید رسید به نام جهنم دره.در نزدیکی روستای قریس که منطقهای کوهستانی است جهنم دره واقع شده است.کمتر کسی به سمت جهنم دره میرود جز کسانی که به قصد کوهنوردی و شکار به این منطقه کوهستانی نزدیک میشوند.
این منطقه به قدری برای بومیها حواشی دارد و با مسئله مواجه است که کسی برای گشت و گذار به این منطقه نمیآید. اما علت اینکه این منطقه تحت این عنوان نامگذاری شده است این است که اطراف این منطقه را کوههای بلندی دربرگرفته و در دورانهای گذشته تا سالهای اخیر مأمن کسانی بوده است که با حکومتهای مختلف وقت خود مشکل داشتهاند و در این منطقه صعب العبور از مردم عادی دور میشدهاند.
جهنم دره هم از نظر وضعیت فیزیکی و هم از نظر روانی به علت حضور افراد خاطی برای مردم منطقهای منفور و خطرناک است.این منطقه در گذشته در محدوده جاده ابریشم قرار داشته است.
از کف جهنم دره رودی همیشه در جریان است. به علت وجود شیب بسیار تند ۷۰ درجه این دره، سقوط در این دره برای شناسایی کامل آن بسیار خطرناک بوده و گروههای کوهنوردی خاصی که مجهز به وسایل کامل کوهنوردی بودند، تا به حال موفق به فتح آن شدهاند. و چندین بار عده ای که برای رفتن به این دره تلاش کردهاند پس از ناکامی و مرگ، حتی جنازه آنها نیز به علت صعب العبور بودن به دست خانواده آنها نرسیدهاست.
طول این دره ۱۳ کیلومتر و عمق آن بین ۱۷۰۰تا۲۸۰۰ متر متغیر است. و حیواناتی وحشی چون خرس ، قوچ ، آهو ،گراز ،کفتار... و پرندگانی چون عقاب و شاهین در این منطقه هنوز زیست می کنند.
- ۹۷/۰۴/۲۳
دنبال میشی