گشت و گذار در ایران

بهترین مکان های گردشگری ایران

گشت و گذار در ایران

بهترین مکان های گردشگری ایران

منطقه زیبای لفور

دوشنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۳ ب.ظ


دهستان لفور lafoor (لپور) یکی از دهستان‌های شهرستان سوادکوه شمالی در استان مازندران در شمال ایران است.

این دهستان از سمت جنوب به ارتفاعات رشته‌کوه البرز، از سمت غرب به منطقه قرآن تالار یا بابلکنار و از سمت شرق به جنگل‌های منتهی به بخش زیراب و جوارم و از سمت شمال به جنگل‌های منتهی به بخش شیرگاه محدود است. دهستان لفور از۲۹ آبادی و روستا تشکیل شده‌است . براساس آخرین سرشماری عمومی کشور در سال ۱۳۸۵ جمعیت این منطقه ۴۸۲۶ نفر و مساحت آن با احتساب مناطق جنگلی آن حدود هشت‌هزار هکتار می‌باشد. 

دهستان لفور از مجموعه دره‌ها و ارتفاعات تشکیل شده‌است که بلندترین نقطه آن به نام روستای بورخانی، ۶۵۱ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. حوزهٔ ارتفاعات و دره‌های لفور شامل ارتفاعات منطقه امام‌کلا ودره مرزیدره، دره میرارکلا، دره آذز (خربمرد) ارتفاعات اسبوکلا و دره موزین را تشکیل می‌دهند که ارتفاع آن‌ها از غرب به شرق و متمایل به سمت رشته کوه البرز افزایش می‌یابد که این دره‌ها و ارتفاعات به دره‌ها و ارتفاعات وسو منطقه لفور را در غرب شهرستان سوادکوه پدیدآورده‌اند که دارای جنگلهای انبوه و بسیار زیبائی می‌باشد. دره‌های مذکور رودخانه‌های کوچک آذررود، گتو (کرسنگ رود)، و بولک را ایجاد می‌کنند که پس از به هم پیوستن به یکدیگر در پایین دست روستای مرزیدره رود لفور (لپور روهار که لپور اسم قدیمی لفور می باشد که هنوز در میان بومیان منطقه به این نام خوانده می شود و روهار اسم بومی رودخانه می باشد) را تشکیل می‌دهند. کمترین عرض این رودخانه ۱۰ متر و بیشترین عرض آن ۸۰ متر است. دبی سالانه این رودخانه در ایستگاه بابل ۳/۵۶۱ میلیون متر مکعب است که کمترین میزان آبدهی آن در ماه‌های تیر و مرداد است.



دریاچه لفور، دریاچه ای مصنوعی به شمار میاد که در اثر ایجاد سد البرز بر روی رودخانه بابل رود ایجاد شده است.

برای دیدن دریاچه لفور تمامی فصل ها رو به شما پیشنهاد می کنیم، چرا که قرار گرفتن در منطقه  جنگلی، لذت های خاص خودش رو برای این سفر فراهم کرده است.

بهترین زمان برای سفر به دریاچه لفور فصل بهار به خصوص ماه های فروردین و اردیبهشته که میتونید از طبیعت زیبا لذت ببرید.

در فصل تابستان هم این دریاچه مقصد مناسبی به شمار میاد، هر چند که در میانه های تابستان ممکنه با هوای گرم و شرجی رو به رو شوید.

در نهایت فصل پاییز هم با توجه به خزان رنگارنگ درختان اطراف دریاچه، میتواند لذت دوچندانی رو به همراه داشته باشد.

برای رسیدن به دریاچه لفور، جاده دسترسی تا نزدیکی دریاچه وجود دارد و در این سفر پیاده روی چندانی نخواهید داشت.

هر چند بهتره ماشینتون رو در انتهای مسیر قرار بدین و مسیر کوتاهی رو در اطراف دریاچه پیاده روی کنید.

مسیر پیاده روی رو می تونید با توجه به توانایی خودتون برنامه ریزی کنید.

  • در منطقه آب خوردن وجود نداره و به اندازه کافی آب همراه داشته باشید.
  • پوشش آنتن موبایل در بیشتر قسمت های اطراف دریاچه موجوده.
  • سرویس بهداشتی در منطقه موجود نیست.
  • در مسیر جاده دریاچه باغ-رستوران هایی هست که میتونید برای غذا از اون ها استفاده کنید.
  •  اگر به سوپرمارکت نیاز دارید، بهتره خریدهاتون رو در سه راه لفور انجام بدین.

این آبشار با ارتفاع تقریبی 75 متر در منطقه‌ی جنگلی و سر سبز و زیبای لفور مازندران در فاصله‌ی 15 کیلومتری «زیراب» سوادکوه قرار دارد. پس از طی ۲۸ کیلومتر جاده خاکی در این جنگل زیبا به امامزاده برادران گزو میرسیم . البته در طول مسیر به دو راهی های زیادی میرسیم که با تابلوی به طرف امامزاده گزو راه کاملا" مشخص میشود . از امامزاده تا آبشار بمدت نیم ساعت پیاده روی بسمت پایین جنگل با یک شیب نسبتا تند فاصله داریم . بهشت گمشده و چشمه دلاسره نیز در همین منطقه واقع است باید در پای عظمت این آبشار ایستاد و آن را تماشا کرد چون فقط در اینصورت است که آبشار در وسط آن جنگل بکر معنا پیدا میکند.

 مسیر ارتباطی آن راه روستایی جمشید آباد «زیرآب» و دیگری از جاده‌ی لفور در پشت سد البرز در جاده کارسنگ است. برای دسترسی به آن یک ساعت و نیم پیاده روی سبک نیاز است . وضعیت اسکان بصورت آزاد در دل جنگل میباشد.


هفت آبشار لفور



در خطه شمال ایران، در روستای تیرکن (در دهستان درازکلا) و مرز میانی شهرستان سواد کوه و بابل، در میان جنگل انبوه لفور، هفت آبشار کوچک و بزرگ قرار دارند که آن ها را با نام هفت آبشار سواد کوه می شناسند. این آبشارها به هفت آبشار تیرکن هم معروف هستند. 

 برای آن که به اصلی ترین و دیدنی ترین آبشار از این مجموعه ی هفت تایی برسید، باید یک پیاده روی دلچسب را در جنگل پشت سر بگذارید. در مراتع کالبکوشت  و در طی یک مسیر ۳ کیلومتری، ۷ آبشار کوچک و بزرگ را خواهید دید. در نهایت به آبشار اصلی که از همه بزرگ و زیباتر است می رسید که ارتفاعی در حدود ۹ متر دارد و در پایین دست خود حوضچه ای را به وجود آورده است؛ حوضچه ای که بر زیبایی جنگل و طراوت آن افزوده است.

با توجه به آب و هوای منطقه بهترین زمان سفر در فصل بهار و پاییز است.

بهار: آبشارها پرآب شده و جلوه ی زیبایی دارند 

تابستان: هوا گرم و شرجی است اما باز هم به دلیل تعطیلات گردشگران به سمت این منطقه می روند.

پاییز: درختان لباسی زرد و نارنجی و قرمز به تن می کنند و جلوه ای با شکوه می آفرینند.

زمستان: هوا بسیار سرد و برفی است.

آدرس

استان مازندران،شهرستان بابل، شهر بابلکنار ، دهستان درازکلا، آبادی تیرکن

راه دسترسی

برای رفتن به این هفت آبشار زیبا ابتدا به استان مازندران، بعد از آن جا به شهر بابلکنار بروید. سپس جاده سمت راست پادگان را پیش بگیرید تا پس از گذشت از جاده ای آسفالته، به آبادی تیرکن برسید. از این آبادی تا آبشارها در حدود ۲ ساعت در شیب ملایم در جاده و یا جنگل باید پیاده روی کنید.

فاصله از شهرهای اطراف

ساری ۶۷ کیلوتر

بابلکنار ۲۸ کیلومتر


  • anis ba

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی