گشت و گذار در ایران

بهترین مکان های گردشگری ایران

گشت و گذار در ایران

بهترین مکان های گردشگری ایران

۳ مطلب در مرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

۲۵
مرداد


غار دانیال یکی از غارهای‌های آبی و رودخانه‌ای ایران است که در رشته کوه البرز قرار دارد. این غار از نظر موقعیت جغرافیایی در بخش سلمان شهر شهرستان عباس آباد مازندران واقع شده‌است. طول این غار ۲۱۵۸ متر و عمق آن ۷۴٫۲ متر و ارتفاع دهانهٔ اصلی آن از سطح دریا ۱۶۰ متر می‌باشد و دارای یک دهانه است. غار دانیال دومین غار بزرگ رودخانه ای ایران بعد از غار قوری قلعه روانسر در کرمانشاه می‌باشد. دمای داخلی این غار در طول سال تقریباً یکسان می‌باشد. جریان رودخانه از ابتدای ورود به غار تا بخش انتهایی وجود دارد که از بهم پیوستن چندین جوی و چشمه به وجود می‌آید. عمق این جریان در بخشهای مختلف غار متغیر می‌باشد ولی بطور کلی از یک متر تجاوز نمی‌کند. البته چندین گذرگاه و بخش در این غار وجود دارد که در هنگام بارندگی عمق آن‌ها بالا آمده و گذر از آن‌ها تقریباً غیرممکن می‌شود. آب داخل غار از چند چشمه کوچک که از شعب مختلف آن سرچشمه می‌گیرد تأمین می‌شود و کاملاً زلال و از نظر محلولات دارای درصد پایینی بوده و آن را قابل شرب می‌کند. دمای هوای داخل غار حدود ۲۳ درجه سانتیگراد و دمای آب چیزی در حدود ۱۷ درجه است که این دما در تمامی طول سال تقریباً ثابت است. زمان لازم برای پیمایش کامل غار برای یک تیم کوچک و سریع سه و نیم ساعت و برای یک تیم متوسط بین پنج تا هفت ساعت است. جریان رودخانه بجز در چند قسمت محدود بهترین نشانه جهت پیمایش غار می‌باشد.


غار آبی دانیال که سابقه کشف و شناسایی آن به زمان دوری نمی‌رسد به‌تازگی مورد توجه گردشگران واقع‌شده است. غار دانیال جزو غارهای رودخانه‌ای ایران محسوب می‌شود و فقط دارای یک شعبه یا دالان اصلی به طول تقریبی ۱۵۰۰ متر و عرض تقریبی یک و نیم متر است که با پیچ و خم‌های فراوان و گذر دالان‌های تنگ و باریک پر از آب و حوضچه‌ها و آبشارهای کوچک ادامه می‌یابد و در انتها به چند شعبه کوچکتر منتهی می‌شود. 



غار آبی دانیال استلاگمیت و استلاکتیت‌های (چکنده و چکیده) چندین میلیون ساله دارد که ساخت هر سانتی‌متر از آنها حدود ۱۰۰ سال به درازا می‌کشد. راهرویی آبی که طی میلیون‌ها سال با حرکت آب‌های زیرزمینی در سنگ‌های آهک انحلال‌پذیرش شکل گرفته و به این سنگ‌ها اشکال عجیب و غریبی داده است. بعد از ورود به دهانه غار باید قید خشک ماندن را بزنید؛ چون از همان اول و در فاصله ۱۰۰ متری دهانه غار وارد حوضچه‌ای می‌شوید که برای ادامه مسیر باید تا شکم در آن فرو بروید. همین طور که جلو می‌روید تزئینات آهکی چند میلیون ساله به استقبال شما ایستاده‌اند.


حدود ۳۰۰ متر بعد از حوضچه اول به فضای باز بزرگی می‌رسید که به تالار خفاش مشهور شده است. تقریباً میانه این تالار تپه‌های بلندی قرار دارد که با فضله‌های خفاش‌ها و گِلی پوشیده شده که بسیار هم لغزنده است. باید از آن بالا بروید تا به قله برسید که اتفاقاً کار آسانی هم نیست. روی تپه اگر سرتان را بالا بگیرید روی سقف تالار، خفاش‌ها را می‌بینید که پای رو به آسمان در خوابند. این کلونی‌های خفاش چند متر بیشتر با شما فاصله ندارند. به هیچ وجه آنها را با پرتاب چیزی بیدار نکنید. به دلیل آزارهای بازدیدکنندگان از چند سال قبل تعداد خفاش‌های غار به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.


در ادامه چند سینه خیز و پامرغی طولانی منتظر شماست، آن هم در جایی که تا مچ در آب سرد هستید. بعد از حدود ۲۰۰ متر از سیفون اول به یک سیفون دیگر با دو اتاق بزرگ در دو طرفش می‌رسید. برای عبور از این نقطه باید یک صعود دو متری انجام دهید و از بالای صخره بروید. اگر به هیجان بیشتری نیاز دارید، می‌توانید مسافت چند متری سیفون را از زیر آب عبور کنید؛ یعنی غواصی کنید و در آن طرف از اتاق بیرون بیایید. بعد از کمی پیاده روی به محوطه بازی می‌رسید که به تالار ریزان معروف شده است. اینجا شاید زیباترین بخش غار باشد. چون سقف آن از استلاکتیت‌های جوان، نازک، بلند و تزئینات آهکی شیری رنگ پوشیده شده است. هر قدر پیش بروید دمای غار پایین‌تر می‌آید و آب کف غار هم سردتر می‌شود.



از مهم‌ترین مزیت‌های غار آبی دانیال این است که هر کجا که خسته شدید می‌توانید از همان جا برگردید. بیشتر زیبایی این غار در نیمه اول است و انتهای غار دارای فضایی تنگ‌تر و سقف آن کوتاه‌تر است. در انتها سنگ‌ها هم تیزترند؛ طوری که در انتهای غار باید حدود ۲۰۰ متر سینه‌خیز مشکل را رد کنید و به مکانی برسید که دیواره‌های غار دیگر آهکی و سنگی نیستند و آب از لای خاک بیرون می‌زند؛ یعنی اولین سرچشمه‌های آب غار. توصیه ما این است که از همین جا برگردید؛ چون یک رفت و برگشت به انتهای غار تقریباً پنج ساعت طول می‌کشد و سرما و خیسی، حتماً شما را اذیت خواهد کرد. موقع برگشت نباید نگران گم شدن باشید؛ چون اگر راه را گم کردید، می‌توانید مسیر اصلی خروج آب را دنبال کنید تا خود را به فضای بیرون برسانید.



از تهران یا هر کجای دیگر این مرز و بوم که روزگار می گذارنید، خود را به سلمانشهر و روستای دانیال برسانید، برای رسیدن به روستای دانیال مسیر چندان سختی در پیش ندارید. در مسیر چالوس به تنکابن و از کنار پروژه عظیم هتل قو، بلواری بسیار زیبا از میان شهر جدید سلمانشهر گذشته و به روستای دانیال منتهی می‌شود، طول این مسیر حدود ۵ کیلومتر است. پس از رسیدن به روستای دانیال، در انتهای روستا بعد از گذشتن از یک پل چوبی وارد یک مسیر خاکی و نسبتاً ناهموار به طول دو کیلومتر می‌شوید. انتهای روستا پیش از شیب، جاده فرعی دست چپ را داخل شده و تا آخرین ویلا مسیر را ادامه دهید.  از ماشین پیاده شده و از رودخانه‌ای که در پایین دست مشاهده می‌گردد عبور کرده و از سمت چپ رودخانه مسیر رودخانه را تا دومین انشعاب ادامه دهید. پس از رسیدن به دومین انشعاب مسیر سمت چپ را به سمت بالا تا زیر دیواره‌ای سفید رنگ پی بگیرید. دهانه غار رو به شمال غربی بوده و درست در زیر این دیواره قرار دارد. برای رسیدن به غار دانیال نیاز است تا حدود یک ساعت جنگل نوردی داشته باشید، جنگلی که زیبایی بی حد و حصر آن بخشی هیجان‌انگیز از برنامه سفرتان را رقم خواهم زد. برای رسیدن به غار آبی دانیال، علایم و راهنمای مصوری وجود ندارد، اگر اهل استفاده از جی پی اس و فناوری نیستید، از مهربانی محلی‌ها یاری بگیرید.



بهترین فصل برای بازدید از غار آبی دانیال

 دما در تمامی طول سال تقریبا ثابت است و همین ثابت بودن اجازه می ‌دهد؛ در تمامی فصول سال حتی فصل زمستان بازدید از غار امکان پذیر باشد، اما توصیه می‌ شود برای تماشای این غار از فصول گرم به دلیل بالا بودن دما در خارج از غار و خیس بودن کل لباس ها استفاده شود. زمان لازم برای پیمایش کامل غار برای یک تیم کوچک و سریع، سه‌ و‌ نیم ساعت و برای یک تیم متوسط و غیر حرفه ای، چیزی بین پنج تا هفت ساعت است.





۲۲
مرداد


  • روستای اولسبلنگاه برای همنشینی اش با ابرها معروف شده است. اینجا که هستید ابرها شما را در آغوش می گیرند و به میزبانی تان می آیند. 
  • امکان شب‌مانی در کلبه‌های گرم و روستایی و هم صحبتی و همراهی هر چند کوتاه با روستاییان باصفای ییلاق اولسبلنگاه بر لذت این روستاگردی می افزاید.
  • آشنایی با روستای اولسبلنگاه | ییلاق تماشایی ماسال

    اولسبلنگاه، روستایی بر فراز شهر ماسال در غرب گیلان است، جایی که مردم ماسال آن را برای ییلاق خود انتخاب کرده اند و هر بهار و تابستان کوچ خود را از شهر، به اینجا می آورند. ییلاق دلفریب اولسبلنگاه، در ارتفاع هزار و 489 متری از سطح دریا، شکل قدیمی خود را حفظ کرده است و در هجوم امروزه سنگ ها و سیمان ها به خانه های روستایی، هنوز با خانه های چوبی و تخته ای و سقف های رنگارنگ دلبری می کند. 

    ییلاق اولسبلنگاه که در فاصله حدود 27 کیلومتری شمال غرب شهر ماسال قرار دارد، چشم و چراغ ییلاق های این شهر است و جایگاه ویژه و محبوبی در میان ییلاق های اطراف ماسال دارد.

    دلیل نام گذاری

    این روستای دلنشین نامش را از زبان تالشی گرفته است که خود از دو واژه اولسا و بلنگاه تشکیل شده و در این زبان به معنی جایگاه بلندی است که بر روی آن درخت ممرز می روید.


دیدنی های مسیر رسیدن به اولسبلنگاه

شگفتی های مسیر رسیدن به این ییلاق چشم نواز تنها در مسیر پای کوه تا روستا ختم نمی شود، همراه شوید که زیبایی های فراوانی پیش روی شماست. 

*دیدنی های مسیر، قبل از رسیدن به جاده اصلی اولسبلنگاه 

مسیر رسیدن به ییلاق اولسبلنگاه هم خود دیدنی هایی دارد که لذت سفر شما را دوچندان می کند. اگر زمان بیشتری در اختیار دارید می توانید در راه کمی ماجراجویی کرده و مسیرهای دیگر را قبل از رسیدن به جاده اصلی روستا امتحان کنید. در یکی از جاده های فرعی خاکی که از راه اصلی ییلاق اولسبلنگاه جدا می شود کمی بالاتر، آبگیری کوچک وجود دارد که بر زیبایی اطراف خود می افزاید و با خنکا و منظره خود، روح را جلا می بخشد. در اطراف این آبگیر ویلاهایی وجود دارد که می توانید از آنجا برای اقامت و شب‌مانی استفاده کنید. 

*دیدنی های جاده اصلی 

درختان درهم تنیده، انبوهی از تونل های سبز جنگل و بی انتها، آدم را به خود می خواند و گذر زمان را به فراموشی می سپارد. مسیری که شما را غرق در آرامش می کند و طبیعت بکر خود را به رخ تان می کشد. 

*رودخانه خالکایی 

صدای رودخانه خالکایی که از قله مرتفع شاه معلم سرچشمه گرفته است و تا نیمه مسیر، شما را در جاده همراهی می کند، برای طبیعت گیلان صدای زندگی ست و لمس خنکای آب آن لذت سفر را چند برابر می کند. 



*آلاچیق ها و دکه های بین راهی 

در مسیر رسیدن به اولسبلنگاه آلاچیق ها و رستوران های سنتی به چشم می خورند که می توانید خود را در آن ها میهمان یک فنجان چای ذغالی یا یک بلال کبابی کنید.

 *ییلاق های همسایه 

 ییلاق های کوچک شلما، نساء و بورا و دیگر روستاهای کوچک و دیدنی، در مسیر پر پیچ و خم راه رسیدن به ییلاق اولسبلنگاه قرار دارند که شما می توانید به هر یک از آن ها سر بزنید.


دیدنی های ییلاق اولسبلنگاه

در اولسبلنگاه دیدنی های بسیاری انتظار شما را می کشند که تجربه فوق العاده ای از روستاگردی را به شما هدیه می دهند:

*زندگی ناب روستایی 

برای خیلی از ما، زندگی در روستا، تجربه همزیستی با حیوانات اهلی، بیدارشدن با صدای پرندگان و چشم انداز سبز مراتع و درختان، خوردن غذاهای محلی و تازه و گرم شدن با هیزم، بیشتر به رویایی می ماند که در فیلم ها دیده ایم و در کتاب ها خوانده ایم. ییلاق اولسبلنگاه، از ییلاق هایی‌ست که می توان این فضای روستایی را به خوبی در آن تجربه کرد و تجربه خالص و نابی از بوم گردی داشت. خانه های چوبی که گاه با هیزم و گاه با کپسول های کوچک گاز گرم می شوند، آبی که از چشمه برداشته می شود و مسیرهای پاکوبی که جای کوچه ها و خیابان های شهر را می گیرد، این ها همان چیزهایی است که آرامش را به شما هدیه می دهند.

*آرامش بر فراز ابرها 

اگر شب در روستا بمانید و یا آن که صبح خیلی زود خود را به اولسبلنگاه برسانید، اگر بخت با شما یار باشد، دریا را این بار در آسمان می بینید. در اولسبلنگاه به جهت ارتفاع زیاد این روستا از سطح دریا، صبح خیلی زود ممکن است بالاتر از ابرها قرار بگیرید تا فرشی از ابرها زیر پای‌تان پهن شود. 




خوشگذارنی در روستای اولسبلنگاه

خوشگذارنی در اولسبلنگاه تنها به دیدن مناظر خیره کننده و بوم گردی محدود نمی شود و راه های مختلفی برای بهتر شدن حال سفر وجود دارد. 

*عکاسی

چشم اندازهای خیره کننده روستای اولسبلنگاه، ابرها و مه هایی که هر از گاهی مهمان روستا می شوند، پیچش های جاده با درختان انبوه و در هم تنیده، خانه ها و کلبه های چوبی با سقف های رنگی، همه گزینه های مختلفی را برای عکاسی به شما پیشنهاد می دهد.

*پیک نیک

از بزرگترین لذت های حضور در ییلاق ها امکان برپایی پیک نیک در دامان طبیعت است. پس اسباب لازم را با خود همراه ببرید و در گوشه ای از روستا، پیک نیک برپا کنید. 

*پیاده روی

پیاده روی بین مردم روستا و خانه های چوبی آنها، در کنار گاوها و گوسفندهایی که در حال چرا هستند، می تواند حس ناب طبیعت را در شما زنده کند. البته برای پیاده روی و کوه نوردی گزینه های دیگری نیز وجود دارد، می توانید با ماشین یا پای پیاده به سمت ارتفاعات آلاله بروید و در آنجا به گشت زنی بپردازید. 



*اسب سواری

اسب ها، حیواناتی که عصای دست مردم روستا هستند و در قدیم مرکب راه شان بوده اند، امروزه راهی برای کسب درآمد نیز هستند. می توانید در روستا لحظاتی دنیا را از دید مردمانی که با اسب و قاطر، ییلاق و قشلاق می کردند ببینید و سوار بر اسب ها تجربه تازه ای داشته باشید. 

*علاوه بر اینها اگر با تور سفر می کنید می توانید درخواست نیسان سواری نیز داشته باشید؛ نیسان هایی که در روستای اولسبلنگاه را به سرعت پشت سر می گذارند و به سمت ارتفاعات آلاله به حرکت در می آیند و نوع متفاوتی از تفریح را در اختیارتان قرار می دهند. برخی از تورها نیز امکان دوچرخه سواری را برای شما فراهم می کنند، اگر توانایی جسمی تان به حدی است که می توانید در کوهستان دوچرخه سواری کنید این فرصت را از دست ندهید. 


*کشف زیبایی های بیشتر | در اولسبلنگاه نمانید، دیدنی ها ادامه دارد

اگر بعد از گشت و گذار در ییلاق اولسبلنگاه، هنوز از زیبایی سیر نشده اید، زمان کافی دارید و می خواهید از ورای روستا باخبر شوید، سفر خود را در ییلاق اولسبلنگاه به پایان نرسانید. ماشین را روشن کنید و مسیری که تا روستا آمده اید را ادامه بدهید، ارتفاعات آلاله و ییلاق سوئه چاله پیش روی شماست. آنجا از ابرها بالا و بالاتر می روید، بنای یادبود میرزاکوچک خان در روستای گیلوان را پشت سر بگذارید و به سوی شهر خلخال حرکت کنید. زمین گنجینه زیبایی اش را در برابر شما می گستراند و این پاداش ماجراجویی شماست. این مسیر 30 کیلومتری با 15 کیلومتر جاده خاکی می تواند لذت شما از این سفر را به نهایت برساند و مسیر وسوسه انگیز خلخال به اسالم را در بازگشت پیش پای‌ تان بگذارد. 



در مسیر روستای گیلوان

اقامت در ییلاق اولسبلنگاه 

خوشبختانه برای اقامت در روستای اولسبلنگاه گزینه های خوبی وجود دارد. اگر به اقامت در هتل ها و مهمانسراها عادت دارید و نمی خواهید تجربه اقامت در خانه های روستایی را داشته باشید یک هتل و چندین مهمانسراها در مسیر روستا وجود دارند که می توانند به شما خدمات بدهند. برخی از این اقامتگاه ها امکاناتی مانند پارکینگ و آلاچیق در اختیار شما می گذارند. 

اما چنانچه دوست دارید حتما اقامت در خانه های چوبی ییلاق را تجربه کنید، خانه های چوبی برای این منظور در نظر گرفته شدند و شما می توانید با اجاره شبی حدود 100 هزار تومان در یکی از این کلبه ها بمانید. البته این عدد در زمان اوج سفر ممکن است افزایش یابد؛ به طوری که هزینه اجاره خانه ها از 300 هزار تومان به بالا می رود.


امکانات رفاهی در ییلاق اولسبلنگاه 

از امکاناتی که در روستا وجود دارد و می توانید از آن ها بهره ببرید می توان به دکه های کوچکی اشاره کرد که در آن مایحتاج مورد نیاز شما و امکان تهیه عسل و محصولات دامی نیز مانند شیر، کره، پنیر محلی وجود دارد. 

آبی که در اولسبلنگاه برای استفاده وجود دارد از چشمه های خود روستا گرفته شده است و در تانکرهای آب برای استفاده های بعدی ذخیره می شود. امکانات گرمایشی نیز به هیزم و کپسول های گاز محدود است. برق روستا از طریق موتورهای برق تامین می شود و به روستا روشنایی می بخشد؛ اما باید توجه داشته باشید که بعد از ساعت 12 شب این پمپ ها نیز خاموش می شوند و روستا به بکرترین حالت خود در می آید. 

سرویس های بهداشتی نیز در روستا وجود دارند؛ اما این سرویس های بهداشتی خارج از کلبه ها قرار  گرفته اند و برای استفاده از آنها باید مسافتی را طی کنید. 

دکان قصابی نیز در روستا وجود دارد که گوشت تازه از تولید به مصرف به دست شما می رساند و با گوشت های آن می توانید کباب های لذیذی برای پیک نیک خود تهیه کنید.



مردم ماسال | حافظان محیط زیست روستای اولسبلنگاه

در مسیر رسیدن به روستای اولسبلنگاه مردم محلی امکانات خوبی مانند سرویس بهداشتی های تمیز، سطل زباله و ... ایجاد کرده اند و با دریافت هزینه ای ناچیز به نظافت مسیر می پردازند.

آب و هوا

ییلاق اولسبلنگاه به دلیل قرارگیری در ارتفاعات گیلان آب و هوایی معتدل و مرطوب دارد که شب ها و صبح های زودش بسیار سرد است.

بهترین فصل سفر

بهترین فصل سفر به ییلاق اولسبلنگاه اواخر بهار و طول تابستان است، هرچند پاییز دل انگیز نیز فصل خوبی برای سفر و دیدن زیبایی های این ییلاق است. 

بهار: نو شدن زمین، سبز شدن جوانه های درختان، ابرها و مه های نازک صبح گاهی و عصرگاهی، بارش های گاه و بیگاه بهاری همه می تواند دلایل خوبی برای سفر به این ییلاق زیبا باشد؛ اما دقت داشته باشید ماه اول بهار زمین هنوز به طور کامل از خواب زمستانی برنخاسته است و ریزش برف می تواند شما را غافلگیر کند. 

تابستان: واژه ییلاق، خود بهترین گواه برای این است که چرا اولسبلنگاه را باید در تابستان دید. گرمای تابستان که دمای زندگی را در ماسال سخت می کند، مردم مهربان این شهر را به سمت خنکا و صفای ییلاق می آورد. 

پاییز: هوا که رو به سردی می گذارد کوچ مردم به سمت ماسال، آغاز می شود؛ اما همچنان پاییز در ماسال می تواند دلیلی برای زدن به جاده باشد به ویژه در ماه اول که هوا هنوز بسیار سرد نیست. 

زمستان: زمستان های اولسبلنگاه بسیار سخت و سرد می شود و رفتن به آنجا به ویژه با خانواده کاری بسیار خطرناک و مشکل است.



راه دسترسی به اولسبلنگاه 

آدرس: گیلان، شهرستان ماسال،27 کیلومتری غرب ماسال

مسیر دسترسی: برای رسیدن به ییلاق اولسبلنگاه باید خود را به شهر ماسال برسانید. ماسال شهر کوچکی است که در شمال غرب شهر رشت قرار دارد. با تابلوهای موجود در جاده می توانید به آسانی آن را بیابید. بعد از رسیدن به شهر ماسال راه جاده گیلوان را که از درون ماسال می گذرد ادامه دهید، کم کم مسافرخانه ها و رستوران ها در برابر شما ظاهر می شوند و نشانه ها شما را به سمت روستای اولسبلنگاه راهنمایی می کنند. چنان چه در راه برای پیدا کردن مسیر درست رسیدن به ییلاق مشکل پیدا کردید، حتما از محلی ها کمک بگیرید. مردم مهمان نواز و باصفای ماسال با مهربانی پاسخگوی شما خواهند بود.

هزینه ورودی:

گاهی اوقات در 9 کیلومتری ورودی روستای اولسبلنگاه، ایستگاهی قرار دارد که به ازای هر ماشین مبلغ 5000 هزار تومان برای نظافت جاده و روستا دریافت می کند.


دغدغه ها

خوشبختانه منابع طبیعی، مسوولان و مردم محلی در حفظ و نگهداری طبیعت و خانه های چوبی و فضای بکر ییلاق کارهای خوبی انجام داده اند و فعلا در برابر ویلاهای سنگی و سیمانی مقاومت کرده اند. البته روستا از لحاظ امکانات گردشگری به نسبت ضعیف است و از آنجایی که گردشگری از عمده محل های کسب درآمد روستاییان است نیاز است تا بر امکانات روستا افزوده شود؛ اما در عین حال باید این را در نظر داشت که تجهیز روستا به بکر بودن آن صدمه نزند و مرز بین شهر و ییلاق در اولسبلنگاه رعایت شود. 

توصیه ها

*شب های این ییلاق فریبا سرد است بنابراین بدون لباس اضافه و گرم به روستا سفر نکنید. 

*حتما پیش از سفر از وضعیت آب و هوایی و جاده ای مطلع شوید تا باران های ناگهانی شمال شما را به دردسر نیندازد. 
 *تا حد امکان قبل از غروب آفتاب خود را به روستا برسانید و شب به ویژه با خانواده در جاده نباشید، زیرا جاده روشنایی ندارد و امکان بروز خطر برای شما وجود دارد. 
*به اعتقادها، زبان و نحوه زندگی مردم و اهالی ییلاق احترام بگذارید، مراقب باشید تا به دام ها و املاک مردم آسیب نرسانید و بالاتر از اینها طبیعت را با تمام آن چیزی که در آن است (از مردم تا درختان، مرتع و چشمه ها) تا جای ممکن دست نخورده باقی بگذارید. 
*به دلیل چوبی بودن کلبه ها و ییلاقی بودن منطقه می توانید از پشه بند برای داشتن سفری لذت بخش تر استفاده کنید.
 *به دلیل کمبود سوپرمارکت و مغازه های بین راهی و روستایی و برای داشتن اطمینان خاطر بیشتر می توانید مایحتاج خوراکی خود را از شهر ماسال تهیه کنید و سپس عازم سفر شوید.


۱۱
مرداد


آبشار پلنگ دره واقع در شیرگاه مازندران یکی از زیباترین و جذاب ترین مسیر های طبیعت گردی استان مازندران است. از شهر زیبای شیرگاه و از پاسگاه نگهبانی منابع طبیعی حدود 13 کیلومتر جاده خاکی که با ماشین حدود یک ساعتی طول می کشد را باید طی کرد تا به این مکان زیبا و بکر رسید لازم به ذکر است که جنگل های ابتدایی مسیر بسیار زیبا و رویایی می باشند.
آبشار پلنگ دره که در شمال شرقی شهر شیرگاه قرار دارد و یکی از زیباترین مکان های دیدنی شهر شیرگاه به حساب می آید. شاهد یک رودخانه ای زلال و زیبا با آبشار 8 متری و ریزش آب به حوضچه سنگی خواهید بود.

چشمه‌های متعدد و رودخانه‌ای زیبا و تمیز با عمق کم نیز یکی دیگر از زیبایی‌های جنگل پلنگ دره جز جنگل های بکر و دست نخورده به شمار می‌رود. این جنگل‌ها جانور درنده خو و خطرناک ندارند. بنابراین می‌توانید مطمئن باشید خطری شما را تهدید نمی‌کند. در این مسیر خاکی و جنگلی حتی می‌توانید دوچرخه سواری کنید. زیرا مسیر جنگل پلنگ دره شیب تند و نفس‌گیر ندارد. از ابتدای جاده اصلی تا خود آبشار پلنگ دره بیش از 13 کیلومتر راه نیست.



در هر وضعیت آب و هوایی می توان این مسیر را رفت و پیاده روی اجباری ندارد، با هر سن و سالی (خرد سال و افراد مسن) می توانید همسفر شوید. شایان ذکر است جهت رفتن به آبشار پلنگ دره و حوضچه سنگی، باید یک بار از عرض رودخانه (۱۵ متری) به عمق نیم متری عبور کنید از این رو دمپایی و لباس مناسب به همراه داشته باشید. پیشنهاد می شود جعبه کمک های اولیه چراغ قوه و کفش مناسب به همراه داشته باشید.

  • پنج دلیل اصلی برای سفر به پلنگ دره
  1. داشتن برنامه پرهیجان و ماجراجویانه
  2. لذت آب‌بازی و شنا در آب خنک رودخانه در روزهای گرم تابستان
  3. عبور از تنگه های عمیق و سرسبز
  4. لذت شیرجه و شنا در حوضچه‌های عمیق آب از بر فراز تخته سنگ 
  5. آشنایی با گیاهان منطقه (پرسیاوشان، توسکا، انجیلی و...

زمان مناسب برای برای دیدن پلنگ‌دره فصل بهار (از ابتدای اردیبهشت) و تابستان است. هر چند اگر می‌خواهید رودخانه‌نوردی داشته باشید روزهای گرم سال را انتخاب نمایید.
برای رسیدن به این جنگل، از جاه فیروزکوه به سمت شیرگاه و سپس از آنجا به سمت روستای نفار بروید. از نفار با ماشین به مدت یک ساعت جاده خاکی (۱۳ کیلومتر) طی مسیر می‌کنید تا به پلنگ دره برسید.
برای بازدید از این منطقه یک سفر یک روزه کافیست. صبح زود از تهران به سمت فیروزکوه حرکت کنید. پس از صبحانه، مسیرتان را به سمت شیرگاه ادامه دهید و از تماشای جنگل‌های سوادکوه لذت ببرید. قبل از ظهر به پلنگ دره می‌رسید و رودخانه‌نوردی مهیجی در رودخانه تا چشمه خواهید داشت. مسیر رودخانه مشخص، احتمال گم شدن بسیار کم است. تماشای صخره‌های پوشیده‌ شده از خزه و منظره بی‌نظیری آن، سفرتان را دل‌چسب می‌کند. حوالی بعد از ظهر به سمت تهران بازگردید تا حوالی ساعت 22 به تهران برسید.